Hírlevél

Kedves Megrendelőnk!

Először is szeretném megköszönni, hogy cégünket választotta – vagy esetleg a jövőben választani fogja – asztalos munkák elvégzésére.

Ezzel a döntésével támogatja egy apró faipari cég talpon maradását. Kollégáink között nincsenek indiai gyermekmunkások, sem pedig éhbérért dolgoztatott kifacsart kínai nők és férfiak. Hozzá teszem: kollégáim nem a „kimagasló” bérért dolgoznak cégünknél, hanem a munkák izgalmas szakmai kihívásait tekintik elsődleges szempontnak. Az Önök megbízásai teszik lehetővé szakmai fejlődésünket is.

Visszatekintés az elmúlt négy évre. 2007-ben családi összefogással gépeket vásároltunk. A folyamatosan megújuló kézi szerszámok, kisgépek mellé érkezett két „nagy gép”. Választásunk a tiroli Felder cégre esett. A cég figyelembe vette műhelyünk egyéni igényeit és egyedi megoldásokkal egészítette ki a megrendelt gépeket. A megrendeléstől számítva 3 hónap múlva készültek el a gépek. Nagy izgalom és várakozás előzte meg az eseményt. Az elmúlt 3 év bizonyította, hogy a Felder-gépek vásárlása jó döntés volt. Javult a munkák gyorsasága és minősége.

Talán ez volt az első lépés, mikor azt éreztem, hogy kezdünk túllépni a „garázs asztalos” szinten. 2008-ban szintén családi összefogással egy még nagyobb döntést hoztunk. Az előző albérletezős műhely időszak után, megvásároltunk egy ipari ingatlant Pilisjászfalun. 2000 m2 területen, 200 m2 műhely iroda, fürdőszoba, wc. Az épületek külső-belső állapota nagyon rossz volt. Újra kellett építtetni az elektromos hálózatot. Javítások, festések. OSB lapokat tettünk le a csupasz beton aljzatra. A fűtésrendszert is teljes egészében ki kellett cserélni. Október végére kellemes melegben dolgozhattunk már.    A költözés és felújítás ideje alatt csak egy hétre állt le a műhely.

2009.
Már nyugodtabb körülmények között végezhettük a munkánkat. Az új lehetőségekkel és az új gépekkel sikerült egy nagyobb építőipari cégnél alvállalkozói feladatokat végezni. Az együttműködéssel kölcsönösen elégedettek voltunk.

2010.
Ebben az évben sok nagy külföldi filmes produkció érkezett Magyarországra. Szintén alvállalkozóként lehetőségeket kaptunk díszletépítésre. Szinte elsőként dolgozhattunk az új Origo Filmstúdióban. A Montecarló című filmben egy luxusszálloda élethű méretarányos, zsalugáteres erkélyajtóit gyártottuk le.  Ugyanebben a filmben a luxusszálloda belső tereinek kialakításában is részt vettünk a stúdió munkák során. A Rítus című filmben egy ház belső burkolását, kandalló takarását, könyvespolcot és egyéb díszítő feladatokat végeztünk el.

Ősszel a Kamaraerdei Waldorf Óvoda szülői közössége rendelt egy galéria kisház szerkezetet az óvodába. Az óvónőkkel közösen tervezve és a szülők ötleteit is belevéve egy nagyon kedves mesebeli házgalériát készítettünk.

Ennek az évnek a végén kezdtük a műhely különböző szakhatóságok általi levizsgáztatását. Igyekszünk teljesíteni az előírásokat. A Pilisvörösvári Önkormányzat telephely engedélyét sikerült megkapnunk.

Válság.
Sajnos fejlődésünk, eredményeink mellett érezzük a nehezebb gazdasági helyzetet. Sok régi megrendelőnkről tudjuk, hogy bár vágynának új bútorokra, nem engedhetik maguknak megvásárlásukat.

Jövőbeni céljaink.
A válság túlélése. Tervezhető megfelelő megrendelés állomány biztosítása. A műhely folyamatos további fejlesztése. A szakhatóságok előírásainak betartása. Saját termék gyártása. Ennek elindításához Lakatos Judit formatervezővel közös projekt kialakítását kezdtük el.

Biopint
Folytatjuk a  a Biopin termékek forgalmazását. Úgy tűnik egyre többen keresik, és a felhasználók elégedettek. 2011-ben újabb Biopin termékekkel bővül a paletta.

Hőszigetelés
Tevékenységi kör szélesítését kezdtük meg. Környezetbarát cellulóz alapú befúvásos hőszigetelést is vállalunk.

A mai drága energiaárak mellett egyre fontosabbá válik a lakás, ház megfelelő szigetelése. A cellulóz alapú befúvásos szigetelésről tudni kell, hogy már egyes országokban 25-30 éve használják ezt a technológiát. Számomra fontos, hogy olyan anyaggal dolgozzuk, amely környezetbarát. Egyébként szívesen adok tájékoztatást az érdeklődőknek a cellulóz szigetelésről.

Köszönöm, hogy elolvasta cégünk tájékoztatóját, megrendelésével támogasson minket céljaink elérésében.

Tisztelettel: Riegel Zoltán

Hasznos linkekKonyhabútor, előszoba bútor, beépített szekrény, egyedi bútorok